طرز تهیه انواع دسر

مسقطی شیرازی

طرز تهیه مسقطی شیرازی ساده و سالم

 

یکی از راحت‌ترین، خوشمزه‌ترین و اصیل‌ترین دسرهای ایرانی مسقطی شیرازی است که همه می‌توانند در خانه دست به کار شوند و با مواد اولیه در دسترس آن را برای مهمانی‌ها و پذیرایی آماده کنند.

مسقطی یک انتخاب عالی برای شیرینی پذیرایی عید است و می‌توانید برای پرهیز از هزینه‌ زیاد، خودتان در خانه درست کنید و از سوی دیگر نسبت به کیفیت و سلامت مواد اولیه‌ای که استفاده می‌کنید، خیالتان راحت باشد.

حتما می‌دانید که مواد اولیه مخصوصا پودر ژلاتین چقدر نقش اساسی و مهمی در طعم این دسر بازی می‌کنند، یک پودر ژلاتین واقعی، طعم و بافت مسقطی شما را کاملا متفاوت می‌کند پس با تهیه پودر ژلاتین خالص و واقعی فرمند خیال خودتان را بابت خوشمزگی مسقطی راحت کنید.

همچنین می توانید از پودر ژله های فرمند که در ترکیبات آن پودر ژلاتین خالص وجود دارد برای درست کردن این شیرینی ژله ای کمک بگیرید.

به چه چیزهایی نیاز داریم؟

یک بسته پودر ژلاتین فرمند (یا پودر ژله های میوه‌ای فرمند)

نشاسته ذرت یک پیمانه

شکر نصف پیمانه

آب دو پیمانه

زعفران دو قاشق غذاخوری

گلاب دو قاشق غذاخوری

هل یک قاشق غذاخوری

چطور دست به کار شویم؟

برای درست کردن این دسر جذاب و سنتی و خوشمزه، ابتدا یک پیمانه نشاسته ذرت را در یک ظرف گود با شکر مخلوط و به این ترکیب آب را اضافه کنید.  در این مرحله بهتر است این مواد را از صافی رد کنید تا بافت دسر‌تان نرم‌تر شود و مواد را روی حرارت قرار دهید و خوب هم‌بزنید تا به خوبی مخلوط شوند و مدام هم بزنید تا بجوشد.

غلظت مسقطی از فرنی بیشتر است و مراقب باشید ته نگیرد. وقتی مواد به خوبی با هم ترکیب شدند و جوشید، یک ساشه پودر واقعی و خالص ژلاتین فرمند را و بعد از آن زعفران، گلاب و هل را به آن اضافه کنید و باز هم هم‌ بزنید.

وقتی مواد خوب با هم ترکیب شد و بافتی یکسان گرفت، دیگر بیشتر کار تموم شده است. فقط کافی‌ست کف قالب مستطیلی شکل را چرب کنید و مواد را داخل آن بریزید.

قالب را برای دو الی سه ساعت در یخچال قرار دهید تا خوب بگیرد و سفت شود. سپس از قالب خارج کنید و به صورت لوزی برش دهید. بهتر است ابتدا لبه‌های مسقطی را با چاقوی مرطوب از قالب جدا کنید و مدتی اجازه دهید در دمای محیط بماند و سپس آن را برش بزنید.  از طرف دیگر اگر نشاسته را از قبل خیس کنید بهتر است زیرا باعث می‌شود ترشی آن گرفته شود.

 مسقطی شیرازی و زعفرانی خوشمزه شما آماده‌ست و تا سه ماه هم می‌توانید در یخچال نگه دارید.

نوش جان کنید

اگر میخواهید با محصولات فرمند دسرهای متنوع درست کنید، احتمالا مطالب زیر را هم دوست داشته‌ باشید:

سئوالات متداول درباره مسقطی

می‌توانید از خلال بادام و پسته و یکی دو پر گل محمدی برای تزئین مسقطی استفاده کنید تا هم طعم بهتر و هم عطر خوبی بگیرد.

شما می توانید از پودر ژله آلوورا فرمند یا سایر طعم های میوه ای ژله های فرمند برای تهیه مسقطی استفاده کنید.

بازگشت به لیست