شکلات خوشمزه و هیجانانگیز از آن چیزهایی است که موقع خرید میتواند حسابی شما را گیج کند: کدام مدل بهتر است؟ موقع خرید به چه نکاتی باید توجه داشت؟ کدام را باید انتخاب کنید؟
در این مقاله میخواهیم به شما کمک کنیم بهترین کیفیت شکلات را تشخیص بدهید و نوع مناسب خودتان را پیدا کنید.
نحوه ی تشخیص شکلات باکیفیت
شکلات تنوع بیاندازهای دارد. از شکلات شیری گرفته تا شکلاتهای طعمدار مختلف و شکلات تلخ با درصدهای متنوع و حتی شکلاتهای مغزدار. مهمترین بخش انتخاب شکلات توجه به این مسئله است که با چه موادی تهیه شده. پس برای انتخاب شکلات، اول مواد تشکیلدهنده آن را از روی بسته ببینید. شکلات مرغوب از خمیر یا شکلات جامد، شکر یا عصارهی نیشکر یا سایر شیرینکنندههای طبیعی، کرهی کاکائو یا روغنهای گیاهی دیگر، وانیل یا وانیلین، لسیتین، شیر یا شیر خشک در شکلاتهای شیری و افزودنیهای دیگر مثل انواع مغزها، میوهها یا طعمدهندههای مختلف تشکیل میشود.
مطلب پیشنهادی: تاریخچه شکلات
فواید و مضرات شکلات برای سنین مختلف
در این یادداشت از سایت فرمند به طور مفصل در مورد فواید شکلات صحبت کردیم. فوایدی مثل بالابردن متابولیسم و افزایش سوخت و ساز بدن، کمک به سلامت قلب، بهبود حافظه و افزایش انرژی موارد مهمی از فایدههای بیشمار شکلات، محصول اصلی میوهی جادویی کاکائو، است.
لازم است یادآوری کنیم مانند سایر موادغذایی زیادهروی در مصرف شکلات هم میتواند مضراتی داشته باشد. شکلات تلخ نسبت به انواع دیگر شکلات (مانند شکلاتهای شیری و شکلات سفید) به خاطر نداشتن یا حداقل شکر، سالمترین گزینهها برای عاشقان کاکائو هستند.
به همین خاطر است که پزشکان برای افرادی که دارای رژیم غذایی خاص یا مبتلا به دیابت هستند مصرف شکلات تلخ را با خیال راحتتری تجویز میکنند.
پس فراموش نکنید که مصرف بی رویه شکلات همچون تمام موادغذایی دیگر، میتواند برای سنین مختلف مضر باشد.
اگر به دنبال اضافه کردن خواص بیشتر به شکلات هستید میتوانید شکلاتهای مغزدار که حاوی آجیل یا کشمش هستند را در نظر داشته باشید تا علاوه بر فواید شکلات از خواص چربیهای مفید و انرژی این مغزها نیز بهرهمند شوید

تشخیص شکلات باکیفیت از روی ظاهر شکلات
شکلات مرغوب مشخصههای ظاهری هم دارد که بد نیست به آنها هم توجه کنید. شکلات باکیفیت سطح صاف و جلاداری دارد بدون آن که مصنوعی به نظر برسد. برای رسیدن به این ظاهر شکلات باید به شکل صحیحی تمپر شود تا کاکائو و کرهی کاکائو با هم به طور یکنواخت خنک شوند. به این شکل سطح شکلات بدون این که بیش از حد مات یا براق باشد، جلای زیبایی دارد. عطر شکلات هر چه کیفیت بالاتری داشته باشد قویتر است.
شرایط نگهداری شکلات
شکلات خوشمزه البته بعید است بعد از باز کردن زیاد کنار گذاشته شود. اما به هر حال اگر خواستید مقداری از شکلات را بعد از باز کردن بستهبندی کنار بگذارید از نگهداری آن به روش درست مطمئن شوید. شکلات را با سلفون کامل بپوشانید یا آن را در ظرف نگهداری دردار بگذارید. چون شکلات بو و طعم غذاهای دیگری که در مجاورت آن باشند را جذب میکند نباید در معرض آن قرار بگیرد. شکلات را باید در جای خشک و خنک نگهداری کرد و یخچال مناسبترین جا برای قرار دادن بستههای شکلات است. اگر شکلات را به روش صحیح نگهداری کنید میتوانید مطمئن باشید که تا یک سال صحیح و سالم و بدون تغییر باقی میماند.





سخن پایانی
پیش از این در مورد تشخیص شکلات واقعی درجه یک گفتهایم که چگونه با استفاده از بهترین دانههای کاکائو و مواد اولیه دیگر به شکلی حرفهای تولید میشود. این نکته را هم اضافه میکنیم که بهتر است شکلات را از برندهای معتبر و خوشنام تهیه کنید تا از کیفیت آن مطمئن باشید.
ضمناً فراموش نکنید که صدای شکستن هر تکه از شکلات هم مهم است و هر تق خوشایندی که میدهد خبر از تردی آن دارد.
اگر شکلات و فواید آن برایتان جالب بود، احتمالا مطالب زیر را هم دوست داشته باشید:
سئوالات متداول درباره شکلات
در کشورهای مرکزی آمریکا مانند مکزیک و پرو شروع و به سرعت در سراسر جهان گسترش یافت.
در قرن 15 شکلات به اروپا وارد شد و محبوبیت پیدا کرد. در قرن 17، شیرین کردن شکلات با شکر شروع شد و در قرن 18، فرایند روغن گیری از دانه های کاکائو بهبود یافت و در قرن 19، تولید صنعتی شکلات آغاز شد.