دنیای شکلات

خواص شکلات صبحانه

مجله خواص شکلات صبحانه

سفری خوشمزه به دنیای طعم و سلامتی

شکلات صبحانه بدون شک از بهترین و خوشمزه‌ترین نوآوری‌های انسان است و کم‌تر کسی پیدا می‌شود که به این ماده غذایی لذیذ علاقه نداشته باشد. هر کسی که طعم جادویی هر نوع از شکلات صبحانه را چشیده باشد، می‌داند که چیزی بیش از یک خوراکی خوشمزه است. این شکلات‌ها با بافت کرمی لذیذ و مقوی که گاهی هم با مواد خوراکی دیگر مانند فندق، شیر، شکر، توت فرنگی، کنجد و …ترکیب می‌شوند؛ معجزه‌ای در طعم و سلامت هستند.

شکلات صبحانه یک انگیزه قوی برای صبحانه و میان وعده کودکان و بزرگسالان است و انتخابی همه کاره برای دسرهای شکلاتی و برای هر سنی است. با این حال به دلیل شکلات و شکر موجود در آنها بسیاری از افراد شکلات صبحانه را ناسالم و چاق‌کننده می‌دانند که البته باید در مصرف آن حد اعتدال را رعایت کرد. افرادی که نگران اضافه وزن دارند می‌توانند از شکلات صبحانه تلخ فندقی فرمند استفاده کنند تا از طعم این معجزه محروم نشوند.

 شکلات‌های صبحانه فوایدی هم دارد که برای بدن و برای به دست آوردن انرژی روزانه لازم و از جنبه‌های مختلف برای افراد بسیار هم مفید به حساب می‌آید.

فواید شکلات صبحانه

برخلاف باورهای رایج درباره شکلات صبحانه که آن را یک ماده غذایی خوشمزه اما چاق‌کننده و غیرسالم می‌دانند؛ تحقیقات نشان داده که شکلات صبحانه می‌تواند منبعی غنی از انرژی، عاملی برای بهبود حافظه و تمرکز، دلیلی برای کاهش استرس و افزایش سطح سروتونین و حتی منبعی برای جلوگیری از بیماری‌های قلبی باشد

  • سرشار از آنتی‌اکسیدان‌:

کاکائو حاوی مقادیر زیادی از آنتی‌اکسیدان است و به ویژه اگر با فندق هم ترکیب شود، میزان آنتی‌اکسیدان بسیار بیشتر می‌شود. کاکائو حاوی مقادیر زیادی از فلاونوئیدها هم هستند که مانند مبارزانی کوچک برای سلامتی شما می‌جنگند. فلاونوئیدها به عنوان ترکیات آنتی‌اکسیدان و ضد رادیکال قوی ظاهر می‌شوند و برای سلامتی هر انسان بسیار ضروری هستند.

علاوه بر این‌ها شکلات صبحانه فندقی حاوی ویتامین و مواد مغذی مانند ویتامین ای، منگنز، مس و آهن هستند که برای حفظ و تقویت استخوان‌ها و سیستم ایمنی بدن بسیار مفید به حساب می‌آیند.

  • بمب انرژی:

شکلات حاوی قند ساده است که به سرعت تبدیل به انرژی می شود و احساس خستگی را کاهش می‌دهد. شکلات صبحانه در آغاز روز می‌تواند انرژی لازم برای بدن را تامین و از احساس خستگی جلوگیری کند.

  • بهبود و تقویت حافظه و تمرکز:

کاکائو دارای مقدار زیادی از پلی‌فنل‌ها است که بر حافظه و تمرکز تاثیر مثبت دارد. مصرف روزانه شکلات صبحانه می‌تواند به شما کمک کند تا روز خود را با ذهنی تیزتر و تمرکزی بیشتر شروع کنید.

  • کاهش استرس:

کاکائو حاوی مقادیر زیادی از تئوبرومین است که ساختاری مانند کافئین دارد و نشاط‌آور است و می‌تواند سطح استرس و نگرانی را به طور محسوسی کم کند. بنابراین مصرف روزانه شکلات صبحانه می‌تواند احساس راحتی و آرامش را افزایش دهد و استرس را کم کند.

خواص شکلات صبحانه
  • افزایش سطح سروتونین:

همچینین شکلات حاوی اسید آمینه‌ای به نام تریپتوفان است که بدن از آن برای تولید سروتونین استفاده می‌کند. سروتونین یک انتقال‌دهنده عصبی مرتبط با احساس تندرستی و در کل هورمون خوشحالی است. مصرف شکلات صبحانه می‌تواند سطح سروتونین را به شدت افزایش دهد و به شما کمک کند تا روز خوب و پر از سرخوشی داشته باشید و خلق و خوی‌تان بهتر شود.

  • پیشگیری از برخی بیماری‌ها:

تحقیقات نشان داده که مصرف شکلات و به ویژه شکلات تلخ با درصد بالای کاکائو به پیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی کمک بسیاری می‌کند و با مصرف شکلات صبحانه به ویژه شکلات صبحانه تلخ فرمند می‌توانید قلب خود را سالم نگه دارید. به ویژه شکلات صبحانه فندقی می‌تواند برای قلب مفید واقع باشد. فندق سرشار از چربی‌های غیراشباع است که کلسترول‌هاب بد را کاهش می‌دهد.

  • کمک به کنترل وزن:
  • کاکائو به لطف فیبری که دارد به شما کمک می‌کند که در طول روز احساس سیری داشته باشید و احتمال اینکه میان وعده‌های ناسالم مصرف کنید را کاهش می‌دهد.

‌جمع‌بندی

شکلات و کاکائو حاوی مواد مغذی و ویتامین‌های متخلف هستند. شکلات صبحانه هورمون دکوئین مغز را افزایش می‌دهد و منجر به شادی و نشاط در افراد می‌شود. شکلات صبحانه حاوی املاحی مانند قلع و منیزیم است و ویتامین‌های خانواده ب، دی و اسید فولیک دارد. افرادی که دچار افسردگی یا ولع خوردن هستند با مصرف شکلات صبحانه می‌توانند احساس آرامش و تسکین داشته باشند اما در مصرف شکلات صبحانه هم مانند بقیه مواد غذایی باید حد تعادل رعایت شود تا تاثیر مثبت داشته باشد.

اگر میخواهید درباره شکلات بیشتر بدانید، احتمالا مطالب زیر را هم دوست داشته‌ باشید:

سئوالات متداول درباره شکلات صبحانه

بهتر است برای اینکه شکلات صبحانه آسیب نبیند، آن را در دمای ۱۸ الی ۲۰ درجه سانتی‌گراد نگهداری کرد.