مارزیپان یا خمیر بادام یک خمیر شیرین است که از مخلوط کردن پودر بادام با شکر یا عسل آماده میشود و قابل شکلدهی است. خمیر مارزیپان هم از نظر خصوصیتها و هم از نظر طعم شبیه شیرینی توت خودمان است که برای عید نوروز تهیه میشود. از مارزیپان برای تزئین کیک یا درست کردن مجسمههای خوراکی استفاده میشود و یک مدل شکلات مغزدار هم هست که با مغز مارزیپان آماده میشود. در ادامه دستور این شکلات را با هم میبینیم پس با مجله فرمند همراه شو.
طرز تهیه شکلات مغزدار خانگی
خمیر مارزیپان را هم میتوانید به صورت آماده از بیرون تهیه کنید و هم میتوانید خودتان در منزل دست به کار درست کردن آن بشوید. برای درست کردن خمیر مارزیپان مقدار مساوی آرد بادام و پودر قند را با هم مخلوط کنید، بعد مقدار خیلی کم گلاب (در حد دو قاشق غذاخوری بهازای یک پیمانه آرد بادام و یک پیمانه پودرقند) اضافه کنید، مواد را مخلوط کنید و با دست ورز بدهید تا به شکل خمیر منسجمی در بیاید. حواستان باشد که اگر خودتان پودر بادام تهیه میکنید باید از بادام خام و پوستگرفته استفاده کنید تا آرد شما نرم و لطیف باشد.
از خمیر گلولههایی به اندازه یک قاشق غذاخوری بردارید و آنها را کف دست گلوله کنید. کف یک سینی کاغذ زوغنی بیندازید و توپهای مارزیپانی را با کمی فاصله از هم روی آن بچینید. اندازه سینی باید به قدری باشد که بتوانید آن را در یخچال جا بدهید.
شکلات را خرد کنید، آن را در یک کاسه مقاوم به حرارت بریزید و روی یک قابلمه آب جوش یا داخل مایکروفر آن را حرارت بدهید تا آب شود. حواستان باشد اگر شکلات را در مایکروفر گرم میکنید هر بیست ثانیه یک بار آن را بیرون بیاورید و هم بزنید تا نسوزد. بعد از آب شدن شکلات اگر دوست داشتید روکش شکلاتهای مغزدار در نهایت براقتر باشد میتوانید یک قاشق غذاخوری کره یا روغن نارگیل به آن اضافه کنید.
توپهای مارزیپانی را روی چنگال بلند کنید و داخل شکلات بزنید، کمی بالای کاسه بگیرید تا شکلات اضافی چکه کند و در همان سینی روی کاغذ روغنی بچینید. مارزیپان در این مرحله نباید سرد باشد، بلکه دمای آن باید به اندازه محیط باشد تا شکلات سریع سفت نشود و خوب به مارزیپان بچسبد. سینی را نیم ساعت داخل یخچال قرار دهید تا شکلاتها خودشان را بگیرند.
برای تزئین میتوانید از شکلات با رنگ روشنتر یا کمی متفاوت استفاده کنید؛ به جای شکلات تلخ کمی شکلات شیری آب کنید و یا به همین مقدار شکلاتی که باقی مانده مقداری شکلات سفید اضافه کرده و آن را دوباره حرارت دهید تا آب شود. یک راه دیگر هم این است که اگر به شکلات آبشده کره اضافه کرده بودید، برای تزئین مقداری شکلات بدون کره استفاده کنید تا رنگ آن ماتتر باشد.
نوک یک قاشق یا چنگال را در شکلات بزنید و بالای توپهای شکلاتی آن را به چپ و راست حرکت دهید تا خطهای شکلاتی روی توپها بریزد، بعد بلافاصله طبق سلیقه خودتان مقداری ترافل رنگی یا پودر بادام روی آنها بپاشید. در نهایت شکلاتها را یک ساعت دیگر در یخچال قرار دهید تا به طور کامل سفت شوند و پس از آن تا موقع مصرف در ظرف در بسته نگه دارید.