دنیای شکلات تلخ: کشف فواید بینظیر برای سلامتی
شکلات از خوراکی های محبوب و لذیذ جهان است که علاوه بر طعم خوشمزه، فواید زیادی هم برای بدن دارد. امروزه انواع و اشکال مختلف شکلات در جهان وجود دارد که هرفردی بنا به سلیقه و ذائقهاش میتواند از مصرف آنها لذت ببرد. اما در این بین شکلات تلخ با طعم خاص خود طرفداران زیادی پیدا کرده است.
شکلات تلخ یا شکلات سیاه نسبت به بقیه انواع شکلاتها، میزان دانههای کاکائو یا کره کاکائو بیشتری دارد و به همین دلیل هم طعم آن تلخ است. هرچه درصد کاکائو در شکلات بیشتر باشد، طعم آن تلختر است برای مثال مقدار کاکائو شکلات تلخ 60 درصد گالاردو به همین میزان است. دراصل شکلاتهای اولیه همین شکلاتهای تلخ بودند و به مرور زمان با اضافه کردن شکر و شیر یا آجیلهای مختلف، انواع دیگر شکلات به وجود آمدند.
این نوع از شکلات در سالهای اخیر طرفداران زیادی پیدا کرده و این به دلیل فواید و مزایای آن نسبت به شکلاتهای دیگر است.
براساس تحقیقات انجام شده، کاکائو سرشار از آنتیاکسیدان و شکلات تلخ سرشار از مواد مغذی است و به دلیل وجود قند کمتر، انتخاب سالمتری محسوب میشود. این نوع شکلات فواید زیادی برای سلامتی دارد، منبع خوبی از پلیفنلها و فلاونوئیدها و ترکیبات آنتیاکسیدان است که نقش زیادی در کاهش فشار خون و کلسترول دارند. همچنین ترکیبات شکلات تلخ از آن یک گزینه عالی برای انواع رژیمهای غذایی ساخته است و بسیاری از متخصصین تغذیه از شکلات تلخ برای کاهش وزن و اشتها و کنترل وزن کمک میگیرند.
در این یادداشت کوتاه از سایت فرمند میخواهیم ۵ فایده شکلات تلخ را با هم بررسی کنیم.
1- شکلات تلخ؛ خوشمزه مغذی
کمتر خوراکی پیدا میشود که هم خوشمزه باشد و هم مقوی و مغذی! شکلات تلخ یکی از همین خوراکیها است که منبعی غنی از مواد معدنی خوراکی مانند آهن، روی، مس، منیزیم و فسفر به شمار میرود. هرچه رنگ این شکلات تیرهتر باشد، به معنای خالص بودن آن است و مواد مغذی بیشتری هم دارد. در این نوع از شکلات که کاکائوی بیشتری دارد، مقادیر زیادی از پتاسیم، فیبر و ویتامین ب وجود دارد و برای پوست و مو بسیار مفید است.
2- پیشگیری از بسیاری بیماریها
شکلات تلخ سرشار از آنتیاکسیدان و یکی از مهمترین فواید آن حفاظت ار بدن در مقابل رادیکالهای آزاد بیماریزا است. آنتیاکسیدانهای شکلات تلخ میتواند این رادیکالها را خنثی کند و از طرف دیگر خطر ابتلا به برخی سرطانها مانند سرطان روده و کبد را به شدت کاهش میدهد. همچنین شکلات تلخ از بیماریهای قلبی و عروقی هم پیشگیری میکند و بر سلامت قلب تاثیر دارد. بهبود سطح کلسترول، کاهش فشار خون و تقویت سیستم ایمنی بدن هم از دیگر مزیتهای شکلات تلخ محسوب میشود.
3- شکلات اما لاغرکننده
تحقیقات نشان داده که شکلات تلخ به کاهش اشتها و درنتیجه کنترل وزن کمک میکند. مصرف شکلات تلخ به دلیل وجود چربی و پروتئین باعث افزایش احساس سیری میشود و فرد از مصرف تنقلات غیرسالم و چاقکننده پرهیز میکند و همچنین مصرف کربوهیدرات و کالری در طول روز کم میشود. این نوع از شکلات بر ترشح انسولین در بدن کمک و از ذخیره چربی در بدن هم جلوگیری میکند. جالب است بدانید حتی بوییدن شکلات تلخ هم سطح هورمون گرسنگی را کم میکند و بر افزایش متابولیسم تاثیر مستقیم دارد.


4- بهبود عملکرد مغز و اخلاق
شکلات تلخ فعالیت مغز را بهبود میبخشد و استرس را کم میکند و همچنین بر خلقوخو هم تاثیر مثبت دارد. خوردن منظم شکلات تلخ به دلیل وجود فلاوانول بالا، باعث افزایش جریان خون در مغز میشود و به طور قابل توجهی بر عملکرد شناختی و ادراکی به ویژه در افراد مسن موثر است.
5- درمان افسردگی با شکلات
حتما دیده یا شنیدهاید که شکلات شادیبخش است. این یک جمله دقیق است. شکلات به ویژه شکلات تلخ به دلیل وجود سروتونین ویژگی ضد افسردگی دارد و سرخوشی و شادی به انسان منتقل میکند.
مطلب پیشنهادی: انواع شکلات کادویی
جمعبندی و سخن آخر
فواید و مزایای شکلات تلخ بسیار بیشتر از موارد ذکر شده در بالا است. شکلات سیاه با طعم خاص خود از خوراکیهای باارزش برای حفظ سلامتی بدن به حساب میآید و یکی از معدود مواد غذایی است که هم طعم خوشمزه و لذیذی دارد و هم فایدههای فراوان برای بدن! مصرف متعادل شکلات تلخ برای همه در هر سنی توصیه میشود اما مهم است که شکلات واقعی باشد.
شما میتوانید با خیال راحت و اطمینان از کیفیت شکلات، گالاردو را با هر درصدی که میخواهید تهیه کنید و از طعم آن لذت و از فوایدش هم بهره ببرید.
اگر میخواهید درباره شکلات بیشتر بدانید، احتمالا مطالب زیر را هم دوست داشته باشید:
سئوالات متداول درباره شکلات تلخ
بدن هر فرد با فرد دیگر متفاوت است و زنان باردار بهتر است با دکتر خود مشورت کنند اما در یک وضعیت عادی و نرمال، مصرف متعادل شکلات تلخ باعث کاهش استرس، بهبود خلقوخو و سلامت و تقویت پوست و مو در زنان باردار میشود.
بله دقیقا یکی از فواید این نوع از شکلات کنترل اشتها و افزایش سوختوساز بدن است.