زندگی شیرین

ده خاصیت باورنکردنی پودر کاکائو برای سلامتی

دانه کاکائو و کاکائو

کاکائو پودری است که از میوه درخت کاکائو به دست می‌آید. درخت کاکائو در آب و هوای گرم و مرطوب رشد می‌کند و میوه‌اش غلافی است حاوی پالپ شیرین و‌ سفیدرنگی که بین ۲۰ تا ۴۰ دانه را در بر گرفته است. نام این درخت در زبان لاتین تئوبروماست و کاکائوی تئوبروما یعنی «غذای خدایان».
کاکائو دارای ترکیباتی است که در سلامتی بدن نقش مفیدی ایفا می‌کنند. در این مطلب خواص باورنکردنی پودر کاکائو برای سلامتی را با هم بررسی می‌کنیم اگر دنبال دسر هیجان انگیز با پودر کاکائو هستید به مجله فرمند سری بزنید.

ارزش غذایی کاکائو

هر صد گرم پودر کاکائو ۲۲۸ کیلوکالری انرژی و نزدیک بیست گرم پروتئین دارد. به نقل از وزارت کشاورزی ایالات متحده هر قاشق غذاخوری از پودر کاکائوی شیرین‌نشده با داشتن ۱۲ کالری حاوی 1/3 گرم کربوهیدرات و یک گرم پروتئین است.


کاکائو یک منبع غنی از پلی‌فنول‌ها از جمله کاتچین، گلیکوسید فلاوانول، آنتوسیانین و پروسیانیدهاست. همچنین محرک‌هایی مثل کافئین و تئوبرومین هم در آن یافت می‌شوند. به علاوه کاکائو مواد معدنی شامل منیزیم، مس و آهن هم دارد.

مطلب پیشنهادی: گیاه کاکائو را بشناسیم...

1. کاهش فشار خون

محققان دریافته‌اند مصرف کاکائو در رژیم غذایی می‌تواند باعث کم شدن فشار خون شود. یک فراتحلیل هم نشان داده که مصرف این محصول طی هفت‌روز نسبت به چای سبز و سیاه نتایج بهتری در تغییر فشار خون سیستولیک و دیاستولیک دارد. این تاثیر به خاطر وجود آنتی‌اکسیدان‌های کاکائوست که تولید مونوکسید نیتروژن را تحریک می‌کنند و این ماده به عملکرد رگ‌های خونی کمک می‌کند.

2. ظرفیت آنتی‌اکسیدانی

پژوهشی در سال 2003 نشان داده که کاکائو نسبت به چای سیاه و سبز فعالیت آنتی‌اکسیدانی بیشتری دارد. آنتی‌اکسیدان‌ها به خنثی کردن رادیکال‌های آزاد مبتنی بر اکسیژن موجود در بدن کمک می‌کنند.

4. کاهش خطر حمله و سکته قلبی

پودر کاکائو سرشار از فلاونوئیدهایی نظیر پروسیانیدین، کاتچین و اپی‌کاتچین است که خواص آنتی‌اکسیدانی دارند. این مواد با مصرف متعادل می‌توانند ضمن محافظت از قلب، در برابر آسیب از سلول‌ها هم محافظت کنند و از ایجاد لخته‌های خون که منجر به سکته یا نارسایی قلبی می‌شود جلوگیری می‌کنند.

3. افزایش سلامت قلب

کاکائو حاوی مقادیر زیادی از فلاونوئیدها از جمله فلاوانول است. فلاوانول به داشتن مغز سالم کمک می‌کند و می‌تواند تاثیر مثبتی بر روی حافظه و یادگیری بگذارد. مصرف محصولات بر پایه کاکائو جریان گردش خون به مغز را افزایش می‌دهند و شواهدی از پتانسیل درمانی آن‌ها برای بهبود اختلالات عروقی هم وجود دارد.

5. تعدیل سطح کلسترول

مطالعات نشان داده‌اند که کاکائو بر روی سطح گلوکز و کلسترول تاثیر می‌گذارد، به کم کردن تری گلیسید و کلسترول LDL (کلیسترول بد) کمک می‌کند و مقدار کلسترول HDL (کلسترول خوب) را در بدن به مقدار قابل توجهی بالا می‌برد.

6. تنظیم سطح قند خون

مطالعه تحقیقاتی که نتیجه آن در نشریه آمریکایی تغذیه منتشر شده نشان می‌دهد که مصرف پودر کاکائو در بهبود مقاومت به انسولین و تنظیم سوخت ساز گلوکز موثر است. این دو مکانیسم به تنظیم سطح قند در بدن کمک می‌کنند. کاکائو همچنین پتانسیل‌های درمانی برای بهبود عملکرد عروقی افراد دیابتی هم دارد.

7. تسکین تنگی نفس

دانه‌های کاکائو حاوی گرانتین و تئوفین هستند که به تسکین تنگی نفس و باز شدن لوله‌های منقبض‌شده نایژه کمک می‌کنند. این خاصیت ضد نفس‌تنگی، کاکائو را در بهبود آلرژی‌های مختلف مانند آسم ارزشمند می‌کند.

8. مراقبت از پوست

یافته‌ها نشان می‌دهند که مصرف کاکائوی غنی از فلاوانول به کاهش اثرات اریتمی ناشی از اشعه UV کمک می‌کند و در کم کردن زبری و پوسته‌پوسته شدن پوست هم موثر است.

همچنین می‌تواند نرمی و انعطاف‌پذیری پوست را زیاد کند و رطوبت و ضخامت پوست را افزایش بدهد. اپی‌کاتچین موجود در کاکائو به بالا بردن اکسیژن اشباع خون هموگلوبین و تحریک جریان خون سالم در بافت‌های پوستی هم کمک می‌کند و از آن در برخی از محصولات بهداشتی مربوط به پوست استفاده می‌شود.

9. کاهش وزن

مطالعات نشان داده‌اند که کاکائو پتانسیل‌هایی برای جلوگیری چاقی ناشی از رژیم غذایی پرچرب دارد. مصرف کاکائو به تعدیل متابولیسم چربی کمک کرده و باعت کاهش سنتز و انتقال اسیدهای چرب می‌شود. همچنین به گرمازایی که مکانیسم تولید گرما در بافت‌های چربی سفید و کبد را بهبود می‌بخشد کمک می‌کند.

با این حال ذکر این نکته ضروری است که استفاده از کاکائو در غذاها، شیرینی‌جات و نوشیدنی‌هایی که مقادیر زیادی چربی و قند دارند به کاهش وزن آسیب می‌زند.

10. بالا بردن روحیه

مصرف پودر کاکائو در برخی فرآیندهای فیزیولوژیکی مشخص اثرات ضد افسردگی نشان داده است. فلاوانول‌های موجود در کاکائو به تقویت روحیه، مبارزه با افسردگی و بهبود فعالیت‌های ادراکی ضمن فعالیت‌های مداوم ذهنی می‌شود. وجود عنصر شیمیایی فنتیل‌آمین در کاکائو به تقویت حس رضایت و خوشحالی کمک می‌کند.
از دیگر فواید کاکائو می‌توان به تسهیل درمان زخم‌ها، درمان یبوست و کاهش سندرم خستگی مزمن اشاره کرد.

پودر کاکائو را به راحتی می‌توانید از طریق شکلات تلخ، شکلات داغ، انواع دسرها و کیک‌ها و نوشیدنی‌های سرد و گرم به مقدار متعادل در رژیم غذایی خود داشته باشید و از فواید ارزشمند آن بهره‌مند شوید. اگر همین حالا قصد خرید پودرکاکائو خالص فرمند را دارید و قرار یک دسر کاکائویی تدارک ببینید، از دیجی کالا اقدام کنید. 

اگر شما هم عاشق شکلات و کاکائو هستید، پیشنهاد می کنیم حتما مطالب زیر را مطالعه کنید: