با کارامل چه دسرهایی میتوانیم درست کنیم؟
کمتر کسی است که نام کارامل را نشنیده باشد و از طعم آن لذت نبرده باشد اما احتمالا شناخت بیشتر ما از کارامل به دسر کرم کارامل منحصر میشود و از کاربردهای دیگر آن اطلاع زیادی نداریم. کارامل یکی از پایههای انواع دسرها و شیرینیها است که با حرارت دادن شکر درست میشود. از کارامل به عنوان طعمدهنده در پودینگها و انواع دسرها و حتی آبنباتها و انواع بستنیها استفاده میشود. اما کارامل چیست و چطور تهیه میشود و چه دسرهایی میتوانیم با آن درست کنیم؟ در این مطلب از سایت فرمند به کارامل نگاهی کامل میاندازیم و چند دسر با کارامل را یاد میگیریم.
فهرست محتوایی هر آنچه باید از کارامل بدانید

کارامل چیست؟
اگر از طرفداران دسر باشید حتما نام کارامل به گوشتان خوردهاست اما جالب است بدانید که قسمتی از کاربرد آن به دسر ارتباط پیدا میکند و در بخشهای دیگر از کارامل در تهیه انواع نوشابههای گازدار، سرکه،انواع سس، نوشیدنیهای انرژیزا، ماءالشعیر، نان و شیرینی و غیره استفاده میشود.
با حرارت دادن آهسته شکر، مایع غلیظ نارنجی یا قهوهای رنگی به دست میآید که به آن کارامل گفته میشود و در بسیاری از دسرها مانند کرم کارامل، سیب کارامل، کارامل شکلاتی و غیره به کار میرود. شکر باید بسیار آرام حرارت ببیند تا کارامل شکل بگیرد. در اصل شکر در دمای ۱۷۰ درجه و به آرامی باید حرارت ببیند تا کارامل خوبی درست شود. در این روند مولکولهای شکر تجزیه میشوند و ترکیب جدیدی با طعم غلیظ تشکیل میشود. این مایع ابتدا رقیق است و آرام آرام سفت میشود و طعمی شیرین دارد و قوام آن بسیار چسبنده است. کارامل به عنوان رنگ طبیعی در صنایع غذایی و به عنوان جایگزینی برای رنگ مصنوعی به حساب میآید و حاوی آنتیاکسیدانهای زیادی است.
طرز تهیه کرم کارامل خانگی و خوشمزه
کرم کارامل نام یک دسر بسیار معروف و خوشمزه است که نخستین بار توسط فرانسویها ابداع شد. کرم کاراملها انواع مختلفی مانند شکلاتی و زنجبیلی و ساده دارند و میتوان در خانه هم با مواد اولیه در دسترس آن را درست کرد. اگر وقت کافی برای درست کردن صفر تا صد کارامل ندارید میتوانید از کرم کارامل آماده فرمند را تهیه کنید و به سرعت بیشتر و راحتتر این دسر خوشمزه را آماده کنید.

برای درست کردن کرم کارامل خانگی به مواد زیر نیاز داریم:
- تخممرغ ۳ عدد
- شیر ۲ لیوان
- عصاره وانیل نصف قاشق چایخوری
- شکر نصف لیوان
برای درست کردن کرم کارامل خانگی در گام اول باید خود کارامل را درست کرد. بنابراین یک ماهیتابه روی گاز قرار دهید و شکر را به آن اضافه کنید و اجازه دهید با حرارت ملایم آب شود. شکر را هم نزنید و تنها به تکان دادن ماهیتابه اکتفا کنید تا شکر کاراملی شود. شکر باید به رنگ نارنجی یا قهوهای دربیاید و حواستان باشد که شکر نسوزد. سپس کارامل را در کف قالب مورد نظرتان بریزید و به خوبی آن را پخش کنید تا تمام کف ظرفتان آغشته به کارامل شود.
شیر را درون شیرجوش یا هر قابلمه دیگری بریزید و اجازه دهید با حرارت ملایم به جوش بیاید. تا شیر به جوش بیاید، در کاسهای جدا تخممرغها را بشکنید و با همزن دستی به خوبی هم بزنید. سپس عصاره وانیل را به ظرف تخم مرغ اضافه کرده و باز هم هم بزنید تا مواد رنگ کرم به خود بگیرد. وقتی شیر جوشید به صورت داغ و در چند مرحله به آرامی به کاسه تخممرغ اضافه کنید و در نهایت به خوبی هم بزنید تا مواد سفید رنگ شوند.
در گام بعدی این مواد را از صافی عبور دهید و سپس درون قالب کارامل خود بریزید.
در مرحله بعدی قابلمهای با ارتفاع مناسب بردارید و تا نصفه آب کنید و روی گاز قرار دهید. وقتی به جوش آمد قالب کارامل را درون قابلمه آب درحال جوش قرار دهید به طوری که آب تا نیمههای قالب کارامل را بپوشاند و حرارت را کم کنید. درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید به مدت یک ساعت بپزد.
در نهایت قالب را از قابلمه خارج کنید و به مدت ۱ ساعت و نیم الی ۲ ساعت در یخچال بگذارید.
سس کارامل
سیروپ یا سس کارامل از محبوبترین و خوشمزهترین سسهایی است که در صنعت غذایی و شیرینیپزی، کیکپزی و دسر به کار میرود. سیروپ به مایعی غلیظ و چسبناک گفته میشود که با جوشاندن شکر زیاد در آب تهیه میشود و به عنوان تاپینگ در دسرها و کیکهای زیادی کاربرد دارد. این سیروپ به دلیل طعم و عطر دلپذیرش در انواع دسر و شیرینی استفاده میشود و نقش مهمی هم دارند. سس کارامل طعمی شیرین و بافتی غلیظ شبیه عسل دارد و میتوانید در منزل هم آن را درست کنید.
اما اگر وقت یا حوصله برای درست کردن سس کارامل در منزل را ندارید، یادتان باشد که فرمند این فرصت را در اختیارتان گذاشته تا با بهترین و باکیفیتترین سس کارامل آماده بتوانید دسرها و شیرینیهای لذیذ در خانه درست کنید
اما سس کارامل چیست و چه کاربردهایی دارد؟
سس کارامل فرمند کاربردهای مختلفی دارد. نه تنها برای تزئین انواع دسرها به کار میرود که برای طعمدهی به نوشیدنیهایی مانند لاته و کارامل ماکیاتو و انواع نوشیدنیهای سرد هم استفاده میشود.
یکی از مهمترین کاربردهای سس کارامل که در کافیشاپها هم استفاده میشود، طعمدار کردن قهوه است. این سس با طعم شیرینش میتواند طعم قهوه را برای آن دسته از افرادی که تلخی قهوه را نمیپسندند،دلپذیر کند. سس کارامل قهوه را شیرین و خوش طعم میکند و برای طعمدار کردن انواع قهوه مانند کاپوپچینو، ماکیاتو، لاته و غیره استفاده میشود.
سس کارامل برای تزئین کیک هم کاربرد دارد. تنها کافی است سس کارامل فرمند را تهیه کنید و سپس هر نوع کیکی را با آن تزئین و طعمدار کنید.
سس کارامل فرمند یک سس همهفنحریف است و میتوانید به عنوان فیلینگ کیک هم از آن استفاده کنید. فیلینگ همان پر کردن لایههای کیک است و سس کارامل یکی از بهترین گزینهها برای پر کردن لایه و بافت کیک است چرا که هم بافتی چسبناک و کشدار به کیک میدهد و آن را خوشمزهتر میکند.
از این سس جذاب و خوشمزه برای تزئین و طعمدار کردن بستنی هم استفاده میشود. به معنایی دیگر حتی اگر بخواهید با دسری ساده ماننده بستنی از مهمانهایتان پذیرایی کنید هم سس کارامل به دادتان میرسد و میتوانید بستنی ساده را تبدیل به دسری خوشمزهتر و رسمیتر و در عینحال جذابتر و منحصربهفردتر تبدیل کنید.
سس کارامل در کارامل ماکیاتو هم بسیار کاربرد دارد. در بین نوشیدنیهای گرم کارامل ماکیاتو یکی از محبوبترین و پرطرفدارترین است. برای لذت بردن از این نوشیدنی حتما نیازی نیست به کافیشاپ بروید و هزینه زیاد کنید، تنها کافی است سس کارامل فرمند را تهیه کنید و با استفاده از شیر و قهوه اسپرسو یک کارامل ماکیاتو حرفهای و خوشمزه درست کنید.
برای درست کردن کارامل ماکیاتو باید سس کارامل فرمند را در لیوان بریزید و فوم شیر را به آن اضافه کنید و در نهایت یک یا دو شات اسپرسو روی آن بریزید و لذت ببرید. ماکیاتو هم طعم شیرین کارامل و هم تلخی جذاب قهوه را دارد و گزینهای ساده و راحت برای پذیرایی است.

طرز تهیه کرم کارامل آماده
درست کردن کرم کارامل در خانه کاری کمی پیچیده و زمانگیر است و درست کردن خوشمزه آن قلق دارد. میتوانید به راحتی با خرید کارامل فرمند و کرم کارامل فرمند از سختیهای درست کردن آن در منزل راحت شوید. فرمند با بهترین مواد اولیه پودر کارامل و کرم کارامل را برایتان آماده کرده تا با صرف کمترین زمان و بسیار راحت این دسر را درست کنید و از آن لذت ببرید.
هر بسته کرم کارامل فرمند دارای یک بسته ۵۰ گرمی پودر دسر و یک بسته حاوی سس کارامل است.

برای درست کردن کرم کارامل آماده فرمند به مواد زیر نیاز داریم:
- پودر کرم کارامل فرمند یک بسته
- شیر ۲ لیوان
- سس کارامل فرمند یک بسته
دسر کارامل یکی از اولین گزینههای هرکسی برای پذیرایی میتواند باشد و چه بهتر که به صورت آماده باشد و نخواهیم زمان زیادی برایش صرف کنیم. برای درست کردن کرم کارامل کافی است یک بسته کارامل فرمند را تهیه کنید.
بسته پودر کارامل فرمند را در دو لیوان شیر ریخته روی حرارت متوسط قرار دهید و هم بزنید تا به دمای جوش برسد و شروع به قل زدن کند. دو دقیقه اجازه دهید در حالت جوش قرار بگیرد و سپس زیر گاز را خاموش کنید.
سس کارامل را که هم در بستهبندی کرم کارامل فرمند هست و هم میتوانید به صورت جداگانه تهیه کنید را در کف قالب مورد نظر خود ریخته و حواستان باشد که تمام کف قالب را به سس کارامل فرمند آغشته کنید.
سپس مایع کارامل را درون قالب ریخته و به طور یکنواخت آن را در قالب بریزید تا دسرتان ظاهری بهتر داشته باشد. سپس ظرف را به مدت یک الی دو ساعت در یخچال قرار دهید تا کاملا سفت شود.
برای تزئین کرم کارامل هم میتوانید هم از سس کارامل فرمند استفاده کنید و هم با استفاده از تکههای میوه تازه یا انواع مغزها آن را تزئین کنید.
اگر گمان میکنید مقدار این بسته کرم کارامل آماده فرمند برایتان کافی نیست، میتوانید پودر کرم کارامل فرمند در بستههای 2 کیلویی و سس کارامل 2 کیلویی فرمند را تهیه کنید و هر زمان که خواستید به هر میزان آن یک دسر خوشمزه و سریع را درست کنید.
پودر کرم کارامل فرمند به واسطه فرمولاسیون ویژه و مواد اولیه باکیفیت و درجه یک، دسری با بافت ژلاتینی و با طعم بسیار خوشمزه کارامل دارد
کارامل نمکی
کارامل نمکی یکی دیگر از انواع این دسر خوشمزه و پرطرفدار است که طعمی شور و شیرین دارد و برای فیلینگ انواع کروسان و چیزکیک و کیک به کار میرود. این نوع از کارامل طرفداران زیادی دارد و برای افرادی که طعم غلیظ و شیرین کارامل ساده را دوست ندارند، بسیار گزینه خوبی است. درست کردن کارامل نمکی در خانه کار پیچیدهای نیست و میتوان آن را به راحتی درست کرد. برای درست کردن سس کارامل هم میتوانید از سس کارامل فرمند استفاده یا آن را هم در خانه درست کنید
برای درست کردن کارامل نمکی به مواد در دسترسی نیاز داریم:
- شکر ترجیحا شکر قهوهای ۲۰۰ الی ۲۵۰ گرم
- خامه ۳۰۰ الی ۴۰۰ گرم
- کره ۱ قاشق غذاخوری
- نمک یک قاشق چایخوری
- در صورت تمایل ۱ قاشق چایخوری وانیل
در مرحله اول در قابلمهای مناسب شکر، خامه و نمک را با هم ترکیب کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا شکر کاملا حل شود. وقتی شکر کاملا حل شد حرارت را زیاد کنید تا ۲ الی ۳ دقیقه بجوشد و به شربتی طلایی رنگ تبدیل شود.
این مواد باید غلیظ شوند و آب زیادی دیگر نداشته باشند اما حواستان باشد که این مخلوط وقتی سرد شود غلیظتر هم میشود. وقتی سس غلیظ شد میتوانید وانیل را به آن اضافه کنید تا معطر شود.
سپس ۱۰ دقیقه صبر کنید تا کارامل خنک شود و اینگونه کارامل نمکی شما آمده است. این سس را میتوانید هم سرد و هم گرم استفاده کنید و تا دو هفته در ظرف دربدار هم در یخچال میماند اما وقتی میخواهید از آن استفاده کنید برای چند ثانیه در مایکروویو قرار دهید تا کمی رقیق شود.
برای تهیه کارامل نمکی میتوانید از شکر سفید هم استفاده کنید اما شکر قهوهای طعم و رنگ بهتری میدهد

چیز کیک کارامل نمکی
اگر از طرفداران «شورینی» بپرسید که انتخاب اولشان برای دسر چیست احتمالا یکی از نخستین گزینههایشان چیزکیک کارامل نمکی خواهد بود. این کیک بهقدری خوشمزه و لذیذ است که باید به طور ویژه از کسی که آن را برای اولین بار ابداع کرد، تشکر شود.
چیزکیک کارمل نمکی ترکیبی از شیرینی کارامل و طعم نمکی است که میتواند هر سلیقهای را راضی نگه دارد.

برای درست کردن این کیک بینظیر کافی است مواد زیر را داشته باشید:
- بیسکوییت دایجستیو یک بسته
- کره آبشده ۱۳۰ گرم
- آب سرد یک چهارم لیوان
- پودر ژلاتین ۳ قاشق غذاخوری
- سس کارامل فرمند یک عدد
- نمک ۱ قاشق چایخوری
- پنیر خامهای ۵۰۰ گرم
- شکر ۱۴۰ گرم
- خامه ۲ فنجان یا ۵۰۰ گرم
برای درست کردن چیزکیک کارامل نمکی در گام اول کف و پایه قالب فلزی که میخواهید در فر قرار دهید را چرب کنید و با کاغذ روغنی آن را بپوشانید. سپس بیسکوییتها را در غذاساز ریخته و کاملا خرد و ریز کنید. کره را با دمای غیرمستقیم ذوب کنید و آن را اضافه کرده و تا زمانی که کاملا در بیسکوییتها حل شوند، آن را در غذاساز مخلوط کنید. با یک لیوان این مواد را به همدیگر فشرده کنید به طوری که هم در کف ظرفتان به هم فشرده شود و هم کنارههای ظرف را بگیرد و اجازه دهید برای نیم ساعت در یخچال بماند.
در این زمان، آب را در کاسهای کوچک در مایکروویو قرار دهید و ژلاتین فرمند را در آن بریزید و هم بزنید و برای ۱۰ ثانیه در مایکروویر قرار دهید تا ژلاتین به خوبی در آب حل شود. اگر نیاز بود زمان بیشتری به آن حرارت بدهید تا ژلاتین کاملا در آب حل شود.
سس کارامل فرمند را مطابق دستورالعمل آن آماده کرده و به آن نمک را اضافه کنید و در کاسه کوچک هم بزنید. پنیر خامهای و شکر را در ظرفی دیگر ریخته و با استفاده از همزن برقی آنها را هم به خوبی مخلوط کنید تا کاملا یکدست شوند. خامه را کم کم به این ترکیب اضافه کنید و هم بزنید و مخلوط ژلاتین در این ظرف بریزید و هم بزنید.
در نهایت ظرف بیسکوییت و کره را از یخچال بیرون بیاورید و نصف آن را در قالبی که از قبل چرب کردهاید ریخته و نصف ظرف کارامل خود را روی آن بریزید و با قاشق پخش کنید. باقیمانده مخلوط بیسکوییت را روی مواد بریزید و باز هم لایه کارامل را روی آن بریزید. این ظرف را به مدت ۴ ساعت در یخچال قرار دهید تا کاملا خودش را بگیرد.
چیزکیک کارامل نمکی شما آماده است. در صورت تمایل میتوانید اندکی نمک روی آن بپاشید یا حتی با تکههای میوه و مغزهای مختلف آن را تزیین کنید
کارامل شکلاتی
اگر از آن دسته افرادی هستید که در انتخاب میان دسر با طعم کارامل یا شکلات دچار تردید هستید، این مطلب برایتان بسیار راهگشا خواهد بود. دسر کارامل شکلاتی با طعم کاراملی و شکلاتی و با ترکیبی غنی از خامه پاسخگوی نیاز شما است
کارامل شکلاتی با طعم شیرین و بافت نرم آن بسیار دسر خوشمزه و منحصربهفردی است که میتوانید در کمترین زمان و در دسترسترین مواد اولیه آن را درست و از مهمانهایتان پذیرایی کنید.
برای درست کردن کارامل شکلاتی یک بسته کرم شکلاتی فرمند که با بهترین مواد اولیه آماده شده را بخرید. این پودر کرم شکلاتی دسری آسان است که برای درست کردنش تنها بهدو لیوان یا ۴۰۰ میلیلیتر شیر نیاز داریم.
در گام اول کرم شکلاتی را در دو لیوان شیر بریزید و ظرف را روی حرارت قرار دهید تا به دمای جوش برسد و به مدت دو دقیقه بجوشد. بعد این ترکیب را از روی گاز بردارید و اگر دوست دارید دسرتان خوشمهتر شود میتوانید دو قاشق خامه به این ترکیب اضافه کنید و هم بزنید تا ترکیبی یکدست حاصل شود.
در مرحله بعد، در کف قالب مورد نظرتان سس کاراملی که داخل بسته کرم شکلاتی فرمند است را بریزید و دقت کنید که تمام کف قالب آغشته به سس کارامل فرمند شود. سپس مواد شیر و کرم شکلات را روی آن به صورت مساوی بریزید.
ظرف را به مدت یک الی دو ساعت در یخچال قرار دهید تا خودش را ببندد و سفت شود. سپس در ظرفی دیگر آن را برگردانید و برای تزئین آن میتوانید از تکههای میوه تازه یا انواع مغزها استفاده کنید
اگر میخواهید با دسرهای بیشتری آشنا شوید، احتمالا مطالب زیر را هم دوست داشته باشید:
سئوالات متداول درباره کارامل
کارامل یکی از پایههای انواع دسرها و شیرینیها است که با حرارت دادن شکر درست میشود.
بله این پودر دسر بدون گلوتن است و افرادی که به گلوتن و محصولات آرد گندم حساسیت دارند، میتوانند به راحتی و با اطمینان آن را تهیه کنند.