طعم شیرین شکلات برای خیلی از ما یادآور روزهای خوش کودکی است. بعید نیست که شکلات را جزو رژیم غذایی خود ندانیم و آن را به چشم جایزه یا تسکینی برای ناراحتیهایمان نگاه کنیم. اما مطالعات متعدد نشان میدهند که لازم نیست خوردن شکلات یک «اتفاق» یا «جایزه» باشد و میتوان آن را به شکل منظم و روزانه در رژیم غذایی سالم و مفید برای بدن جا داد. با هم دهتا از مهمترین فایدههای شکلات را میخوانیم:
1. شکلات میتواند به حفظ سلامت قلب کمک کند:
مطالعات متعددی نشان دادهاند که فلاونوئیدهای موجود در شکلات میتوانند به انعطافپذیری عروق و رگها کمک کنند. طی هفت پژوهش که بر روی بیش از 114 هزار نفر انجام شد، به این افراد در طول هفته چند وعده شکلات تلخ داده شد. نتایج این پژوهشها نشان دادند که با مصرف شکلات تلخ خطر ابتلا به حملهی قلبی 37% و خطر ابتلا به سکته مغزی 29 درصد کمتر میشود.
2. شکلات شانس ابتلا به سرطان را کاهش دهد:
فلاوانولهای موجود در کاکائوی شکلات تلخ هم خاصیت ضد التهابی دارند و هم خاصیت آنتیاکسیدانی. این دو خاصیت در کنترل عملکرد رادیکالهای آزاد نقش مهمی دارند و از آنجا که رادیکالهای آزاد در بدن یکی از دلایل بروز و تشدید بیماریهایی از جمله سرطان هستند، کنترل آنها میتواند شانس ابتلا به سرطان را کاهش دهد.
3. شکلات میتواند کلسترول خون را پایین بیاورد:
مطالعات متعددی نشاند دادهاند که شکلات تلخ بر روی سطح کلسترول LDL تاثیر میگذارد و فلاوانول موجود در شکلات میتواند سطح کلسترول را پایین بیاورد.
4. شکلات میتواند برای مبتلایان آلزایمر مفید باشد:
هنگام حملهی بیماری آلزایمر، مسیرهای عصبی به مغز آسیب میبینند و این اتفاق باعث از دست رفتن برخی از عملکردهای ذهن میشود. طبق تحقیقی که در نشریهی Medical News Today منتشر شده، یکی از عصارههای کاکائو به نام لاوادو میتواند آسیبهایی که به این مسیرهای حیاتی وارد میشود را کاهش دهد.
5. شکلات میتواند به کاهش فشار خون کمک کند:
داشتن مقدار مشخصی از نیتریک اکسید در بدن به نرمی شریانها کمک میکند و در نتیجه مقداری از فشار آنها کاسته میشود. این اتفاق به معنی کاهش فشار خون است. یکی دیگر از مزایای فلاوانولهای شکلات این است که به تولید نیتریک اکسید در بدن کمک میکنند.
6. شکلات مشکلات بارداری را کاهش میدهد:
پری-اکلامپسی یکی از عوارض خطرناک دوران بارداری و یکی از علتهای مهم مرگ و میر مادران است که طی آن فشار خون به شدت افزایش مییابد. محققان ثابت کردهاند که یکی از مواد شیمیایی موجود در شکلات تلخ به نام تئوبرومین میتواند با تحریک قلب به اتساع عروق کمک کند. زنان باردار با مصرف مقدار بالاتر از شکلات تلخ 40 درصد کمتر احتمال ابتلا به این عارضه را داشتهاند.
7. شکلات میتواند به حفظ حافظه هنگام بالاتر رفتن سن کمک کند:
تحقیقات نشان دادهاند زمانی که به افراد مسن عصارهی کاکائو با مقدار فلاوانول بالا داده میشود، عملکرد شناختی آنها به مقدار قابل توجهی بهبود مییابد. البته در شکلات مقدار فلاوانول کاکائو به دلیل فرآوری و افزودن مواد دیگر کاهش مییابد.
8. با شکلات میتوانید بهتر ببینید:
پژوهشگران دانشگاه ردینگ انگلستان به دلیل تاثیر فلاوانولهای موجود در شکلات بر روی جریان خون، تاثیر آنها بر روی بینایی را هم بررسی کردند و به نتایج جالب توجهی دست یافتند. این پژوهشگران طی یک تحقیق به دو گروه از داوطلبان شکلات سفید یا تلخ دادند. بعد از پایان دوره مصرفکنندگان شکلات تلخ در آزمایشهای بیناییسنجی عملکرد بهتری داشتند.
9. شکلات به تولید اندورفین بیشتر در بدن کمک میکند:
ممکن است شما هم بعد از هیجان، فعالیتهای ورزشی، احساس درد و عشق و... متوجه شده باشید که حس خوشی و لذتتان چندبرابر میشود. دلیل این اتفاق ترشح هورمون اندورفین در بدن است که خاصیت آرامشبخش و ضد درد دارد. فلاوانولهای موجود در شکلات به تولید اندورفین در بدن کمک میکنند، بدون این که احتیاجی باشد بدوید و ورزش کنید.
10. شکلات میتواند برای درمان سرفه مفید باشد:
یکی از تاثیرات شگفتانگیز دیگر تئوبرومین در شکلات این است که میتواند سرفههای شدید را درمان کند. در حال حاضر تولیدکنندگان محصولات دارویی در حال تحقیق و بررسی هستند که در صورت امکان به جای کدئین که عوارض جانبی نامطلوبی دارد از تئوبرومین در شربت سرفه استفاده کنند.
حالا که خواندن این مقاله را تمام کردید حتماً حدس میزنید پیشنهاد ما به شما چیست: چی بهتر از خوردن یک تکه شکلات تلخ گالاردو فرمند که از کره کاکائو تشکیل شدهاست هم برای لذت و هم برای سلامتی؟