فر نداشتن خیلی وقتها دست ما را برای امتحان کردن دستورهای جدید میبندد. حتی گاهی فکر میکنیم درست کردن بعضی چیزها بدون فر اصلاً امکان ندارد. این کیک شکلاتی خانگی خیلی آسان در ماهیتابه روی اجاق گاز درست میشود و هیچ احتیاجی به فر ندارد. بافت نرم و مرطوب کیک در دهان آب میشود و یک روکش هیجان انگیز از شکلات و خامه لذت آن را کامل میکند؛ پس با مجله فرمند همراه شوید.
طرزتهیه کیک شکلاتی بدون فر
کره 30 گرم
آرد سفید 40 گرم (یکچهارم پیمانه)
پودر کاکائو فرمند 25 گرم (سهونیم قاشق غذاخوری)
جوش شیرین یکچهارم قاشق چایخوری
شکر 70 گرم (یکسوم پیمانه+یک قاشق غذاخوری)
تخممرغ یک عدد
شیر 60 گرم (یکچهارم پیمانه)
شیر یا شیر کاکائو 80 گرم (یکسوم پیمانه)
برای روکش شکلاتی:
شکلات گالاردو خرد شده 80 گرم
خامه 80 گرم
شکلات صبحانه به مقدار دلخواه
طرز تهیه کیک شکلاتی بدون فر
یک ماهیتابه نچسب دردار به قطر بیست سانتیمتر را روی حرارت ملایم بگذارید. بهتر است کف تابه ضخیم باشد تا حرارت بهطور یکنواخت در مواد پخش شود و کف کیک را نسوزاند. یک همزن دستی هم کنار دستتان بگذارید. از همزنهای سیلیکونی که کف تابه را خراب نکنند استفاده کنید، اما اگر از آنها ندارید با یک لیسک هم میتوانید مواد را مخلوط کنید.
کره را در تابه آب کنید، کرهی آبشده را با چرخاندن ماهیتابه در آن حرکت دهید تا تمام سطح ماهیتابه چرب شود. حالا تابه را از روی حرارت بردارید، پودر کاکائو را به کره اضافه کنید و با همزن خوب مخلوط کنید. بعد شکر و تخممرغ را اضافه کنید، حواستان باشد که در این مرحله داخل ماهیتابه زیاد گرم نباشد و بعد هم سریع شروع به هم زدن کنید تا تخممرغ نبندد. آرد را الک کنید و آن را همراه جوش شیرین و شیر به مواد اضافه کنید و دوباره تمام مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید. مایهی کیک به همین راحتی آماده است.
کنارههای ماهیتابه را با لیسک حسابی تمیز کنید تا چیزی از مواد به دیوارهها نچسبد، در ماهیتابه را بگذارید و آن را برای مدت ده تا دوازده دقیقه روی شعلهی کم اجاق گاز بگذارید.
موقع پخت ممکن است به خاطر این که داخل ماهیتابه بخار ایجاد میشود و قطرههای آب از در تابه روی مواد چکه میکنند روی سطح رویی کیک حباب درست بشود. این مسئله طبیعی است و اشکالی ایجاد نمیکند، بعداً روی کیک را با روکش شکلاتی خوشمزه میپوشانیم.
چون مقدار حرارت گازهای مختلف ممکن است فرق بکند، باید حواستان به کیک باشد و با یک خلالدندان امتحان کنید ببینید پخته یا نه. بعد از پختن کیک آن را از روی حرارت بردارید، به کمک لیسک کنارهها و کف کیک را از ماهیتابه جدا کنید و آن را روی یک کاغذ روغنی برگردانید تا خنک شود.
چند دقیقه کیک را کنار بگذارید تا شیرکاکائو کامل جذب شود. در این مدت شکلات گالارد را آب کنید. برای این کار هم میتوانید آن را چند بار به مدت پانزده ثانیه در مایکروفر بگذارید و بعد از هر بار هم بزنید تا زمانی که نرم و روان بشود، هم میتوانید آن را در یک کاسه روی ظرف آبجوش بگذارید، طوری که کف کاسه با آب جوش تماس پیدا نکند و کمی هم بزنید تا شکلات با حرارت بخار آب بشود. شکلات آبشده را کنار بگذارید تا کمی از حرارت بیفتد و بعد آن را با خامه مخلوط کنید. به این کرم شکلاتی جذاب میتوانید به دلخواه خودتان یکی دو قاشق شکلات صبحانه فندقی یا تلخ فرمند هم اضافه کنید و بعد از مخلوط شدن، آن را روی سطح کیکتان پهن کنید.
این کیک ماهیتابهای خوشمزه و آسان جان میدهد برای یک عصرانهی فوری و بیدردسر.